Logo

Απαγωγή 10χρονης: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά η 33χρονη κατηγορούμενη



 
 

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν η 33χρονη είχε σώας τας φρένας, όταν απήγαγε και κρατούσε για 44 ώρες τη 10χρονη μαθήτρια από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, θα ζητήσει από την 1η τακτική ανακρίτρια  η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης,  Βασίλη Νουλέζα, η εντολέας του  τελούσε υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα που της αποδίδονται αναφορικά με την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας. 

Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα ζητήσει η οικογένεια της Μαρκέλλας

Παράλληλα, η οικογένεια της Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από δηλώσεις της δικηγόρου Ανθούλας Ανάσογλου,  αναμένεται να ζητήσει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας της Μαρκέλας, η χορήγηση ηρεμιστικών από την κατηγορουμένη στη 10χρονη συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Σημερα, Δευτέρα η 33χρονη δεν απολογήθηκε και έλαβε προθεσμία για αύριο Τρίτη/ 

Η υπεράσπιση ζητήσε την προθεσμία θέτοντας το επιχείρημα της εισαγωγής της  κατηγορούμενης σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και το γεγονός ότι έχει επιβραδυνθεί σημαντικά η σωματική και ψυχολογική της υγεία. 

Επιπλέον στην κατηγορούμενη απαγγέλθηκε και νέα κατηγορία, αυτή της κατοχής των ναρκωτικών που φέρεται να έδωσε στο παιδί.

Μιλώντας έξω από το δικαστικό μέγαρο στους εκπροσώπους του Τύπου, ο δικηγόρος της 33χρονης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του είναι αυτή τη στιγμή ένα σωματικό και ψυχολογικό ράκος.

Ο κ. Νουλέζας είπε, επίσης: «Θέλω να σημειώσω τις απρεπείς ανακοινώσεις συναδέλφων μου στο Διαδίκτυο. Η κ. Ανακρίτρια μας είπε ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση. Εκεί που η εντολέας μου φταίει, θα τιμωρηθεί. Πρέπει πρώτα να διαφυλάξουμε τη μαθήτρια. Η πελάτισσα μου μετάνιωσε και ζήτησε συγνώμη. Δεν αλλάζουμε την υπερασπιστική μας γραμμή. Η εντολέας μου, όταν κατέθεσε στην Αστυνομία, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τώρα είχε διαύγεια».

Εξωδικαστικό συμβιβασμό επιδιώκει η 33χρονη, σύμφωνα με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής - Διαψεύδει η Υπεράσπιση

Από την πλευρά του  ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση, Αλέξης Κουγιας, μιλώντας στο Star υποστήριξε ότι η πλευρά της 33χρονης τον πλησίασε προσφέροντας χρήματα στην οικογένεια της Μαρκέλλας για να μην πάει δικαστικά το θέμα.

«Μου τηλεφώνησε ο συνήγορος υπερασπίσεως της κατηγορουμένης και μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της Μαρκέλλας, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένειά της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής. Αυτή η εξέλιξη ενισχύει απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι δεν ήταν μόνη της, φωνάζουν συνεχώς ότι είναι μόνη της, σαν να θέλουν κάποιοι να το ακούσουν αυτό, σαν να επιτελούν ένα έργο. Σαν να υπάρχει εργολαβία μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων. Aν ο Τύπος, τα Μέσα δεν είχαν αναδείξει με τη δημοσιοποίηση της κοπελίτσας αυτό το θέμα, ίσως η μικρή να είχε την τύχη της Μαντλίν που την ψάχνουν ακόμα οι γονείς της», είπε ο κ. Κούγιας.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Βασίλης Νουλέζας, διαψεύδει τον κ. Κούγια, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ των άλλων ανδρών, αλλά κατά τη διάρκειά του δεν υπήρξε καμία απολύτως οικονομική πρόταση ή πρόταση για οικονομική αποζημίωση. Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα, το τηλεφώνημα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα το Σάββατο και η αφορμή του ήταν κάποιο σχόλιο του κ. Κούγια σε τηλεοπτικό σταθμό για επαγγελματική αξιοπρέπεια υπονοώντας ότι δεν θα έπρεπε να είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 33χρονης, Επειδή, λοιπόν, θίχτηκε ο κ. Νούλεζας, όπως υποστηρίζει ήθελε να ζητήσει από τον συνάδελφο να μην του επιτίθεται δημόσια .

Όπως υποστηρίξε ο κ. Νούλεζας δεν υπήρξε εντολή για οικονομική αποζημίωση και ότι το μόνο που υπήρξε ήταν μία προκαταρκτική συζήγηση χωρίς να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ότι δεν μίλησαν για εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Υπεράσπιση: Η κατηγορούμενη ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών κατά την προανάκριση

Η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αλλά μετά την εξέτασή της, επέστρεψε στα κρατητήρια.

Εναντίον της 33χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Αρχικά η γυναίκα είχε ομολογήσει τις πράξεις της στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν. Η 33χρονη είχε ομολογήσει  ότι «της αρέσουν τα ανήλικα παιδιά».

Όμως ο δικηγόρος της Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" τόνισε ότι η 33χρονη στην πρώτη της απολογία ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αρνείται όσα είπε.

Ειδικότερα, δεν αποδέχεται την κατηγορία της αρπαγής και του βιασμού. Αντίθετα αποδέχεται την κατηγορία της ασέλγειας και των ναρκωτικών.

Η 33χρονη ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της πως πραγματική της πρόθεση ήταν να φροντίσει την ανήλικη και να την περιποιηθεί.

Όπως είπε, της χορήγησε ηρεμιστικό στην 10χρονη γιατί ήταν ανήσυχη και ήθελε να τη βοηθήσει να κοιμηθεί.

Ακούστε τις δηλώσεις του συνηγόρου της 33χρονης

 

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού κ. Ανάσογλου δήλωσε πως «οι συνήγοροι της οικογένειας υποπτευόμαστε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο, όλα θα φανούν από τη δικογραφία, την οποία θα μελετήσουμε προσεκτικά».

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:
«Μια κοπέλα που εκδιδόταν πώς βρέθηκε με τόσα χρήματα; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ξόδευε πολλά χρήματα; Και μάλιστα μετρητά;» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής και συμπλήρωσε «γιατί κατέστρεψε το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ της;».

«Σίγουρα είχε κάτι να κρυψει. Δε θα τα κατέστρεφε αν δεν υπήρχαν στοιχεία.

Φοβάμαι ότι έχουμε παρακλάδια σε παιδική πορνογραφία», συμπλήρωσε.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά