Logo

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης στη Νέα Μάκρη



 
 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας που του είχε χορηγηθεί από το προηγούμενο δικαστήριο με αποτέλεσμα από τα 20 χρόνια κάθειρξη η ποινή του να ανέβει στην ανώτερη ποινή των ισοβίων.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση δικάστηκε εκ νέου μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην εφετειακή απόφαση και κατά το μέρος της εκείνο που αναγνώριζε ελαφρυντικό στον Στεφανάκη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η ποινή των ισοβίων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν έντονη αντιπαράθεση της Εισαγγελέως της Έδρας με το συνήγορο υπεράσπισης του Στεφανάκη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου:

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι... Όχι τώρα που είναι για φυλακή...

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά