Logo

«Φόνισσα του Κορωπίου»: Ομόφωνα ισόβια και από το Εφετείο



 
 

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ως πρωτοδίκως, κρίθηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας  η 30χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της μπροστά στα μάτια των παιδιών της, πριν από τέσσερα χρόνια. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, καθώς δεν της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει η υπεράσπιση.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας και των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο 45χρονος σύντροφος της 30χρονης κατηγορουμένης και πρώην σύζυγος του 35χρονου θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της δράστιδας του φονικού.

Η εισαγγελέας επισήμανε στην αγόρευσή της ότι ο 45χρονος άνδρας του θύματος, παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν φρόντισε να την αποτρέψει αλλά με τις ενέργειες του την ενίσχυσε. Μάλιστα, ζήτησε την  καταδίκη της κατηγορούμενης χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής», υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά