Logo

Αθώος και για τον «Επαναστατικό Αγώνα» ο Γρηγόρης Τσιρώνης - Τι δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης



 
 

Ο άλλοτε επικηρυγμένος με ποσό 600.000 ευρώ ως ένας από τους αποκαλούμενους «ληστές του Διστόμου», Γρηγόρης Τσιρώνης, κρίθηκε αθώος, όπως και άλλα δέκα άτομα που δικάστηκαν μαζί του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, από το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε σχετικά με ένταξη και συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» .

Μετά τη απαλλακτική ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα κακουργήματα, που λήφθηκε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα,  ο δικηγόρος του Γρ. Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, έκανε λόγο για  «μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κώστας Παπαδάκης τόνισε πως πρόκειται  «για έναν ακόμα δικαστικό θρίαμβο για τον Γρηγόρη Τσιρώνη», καθώς καταδικάστηκε μόνο για δύο ελαφριά πλημμελήμματα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, για την οποία έχει ήδη ασκήσει έφεση. 

Στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί συνολικά 11 κατηγορούμενοι και η δίκη τους είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020. 

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδάκης όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (Ε.Α.).

Ο Δ/ντης της ΔΑΕΕΒ δεν εμφανίσθηκε στη δίκη

Ο κ. Παπαδάκης στη σχετική ανακοίνωσή του  υπογραμμίζει: «Από αυτό και μόνο χάθηκε κάθε αξιοπιστία στο εγχείρημα, το οποίο μάλιστα ο Δ/ντης της ΔΑΕΕΒ αρνήθηκε να στηρίξει, αποφεύγοντας να εμφανισθεί στη δίκη που είχε κληθεί ως μάρτυρας.» Και προσθέτει: «αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών των τελευταίων ετών, η οποία προσπάθησε να συνδυάσει την απόδοση δεκάδων ανεξιχνίαστων ληστειών τραπεζών, αρπαγών, κατοχής οπλισμού, διακεκριμένων κλοπών Ι.Χ. και άλλων συναφών πράξεων σε ποινικούς δράστες μερικών από αυτές μαζί με συνήθεις υπόπτους από τον αναρχικό χώρο, καθώς και σε μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», να συνδέσει την δράση του τελευταίου με την διενέργεια όλων αυτών των αξιόποινων πράξεων και βέβαια να αποδώσει ενιαία σε όλους κατηγορίες ένταξης σε εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.

Κεντρικός στόχος στον σχεδιασμό της σκευωρίας αυτής ήταν ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας από τους πιο γνωστούς συνήθεις ύποπτους της μεταπολίτευσης, στιγματισμένος ήδη από το 2006 ως μέλος της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» και αργότερα (2009) επικηρυγμένος με 600.000 € από τον τότε και τώρα Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Από τους «ληστές με τα μαύρα» στα 72 κακουργήματα!!

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει: «ο Τσιρώνης αθωώθηκε αμετάκλητα ήδη από το 2016 ομόφωνα και πανηγυρικά σε δύο δίκες για τις υποθέσεις των ληστών με τα μαύρα, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να απαλλαγεί από το κυνήγι των ασφαλίτικων υπηρεσιών. Αντί για τη συγνώμη του κράτους αντιμετώπισε την εκδικητικότητά του αφού με την αθώωσή του το εξέθεσε. Ετσι, παρότι έμεινε προφυλακισμένος έναν χρόνο άδικα, στην διάρκεια του χρόνου αυτού (Ιούνιος 2015 – Ιούνιος 2016) φιλοτεχνήθηκε από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β. η καινούργια δικογραφία που έληξε χθες, η οποία του απέδωσε 72 (!!!) κακουργηματικές και συναφείς κατηγορίες και στάθηκε αιτία να συκοφαντηθεί ξανά, να μείνει 18 μήνες ακόμα (Ιούνιος 2016 – Δεκέμβριος 2017) προφυλακισμένος, ενώ και μετά τη λήξη του 18μηνου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και αργότερα σε ασφυκτικούς περιοριστικούς όρους, όπως έξι φορές εμφάνιση τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον νομό Αττικής, απαγόρευση διανυκτέρευσης εκτός κατοικίας κ.λ.π.»

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά