Logo

Η απολογία του γιατρού «μαϊμού» για τα θύματά του: «Δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν, τους πρόσφερα υπηρεσίες Placebo!» 
 

Ο Νίκος Κοντοστάθης, ο επονομαζόμενος γιατρός «μαϊμού», κατά την απολογία του στον ανακριτή, μετά την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος,  υποστήριξε ότι δεν έπειθε ασθενείς να σταματήσουν τις θεραπείες τους, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι:  «απλώς (τους) ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών».

Σε ερωτήσεις του ανακριτή απάντησε πως τόσο τα δύο ανήλικα παιδιά, όσο και ο 76χρονος, οι θάνατοι των οποίων αποδίδονται στην παράνομη δραστηριότητά του, δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν. Χαρακτηρίστικά ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς «θαύματος».

Όπως ισχυρίστηκε δεν  υπήρχε πλάνη των θυμάτων του, υποστηρίζοντας:  «προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές, αν μη τι άλλο, υπηρεσίες Placebo. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής, των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων».

Ξεκίνησα ως βοτανολόγος από τη Μονή Βατοπεδίου - Με πήρε η κατρακύλα και άρχισα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού 

«Έχω διαβάσει δεκάδες ή εκατοντάδες βιβλία για τη βοτανοθεραπεία, με την οποία ασχολούμαι από μικρό παιδί. Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά μόνο έναν εμπειρικό βοτανολόγο-θεραπευτή. Μέχρι το 2015 η δραστηριότητά του περιοριζόταν σε έναν μικρό κύκλο φίλων και γνωστών. Στα τέλη του έτους βρέθηκα στη Μονή Βατοπεδίου, όπου πληροφορήθηκα ότι πολλοί μοναχοί είχαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους βοηθήσαν. Έτσι τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Κατόπιν αυτού από στόμα σε στόμα και αφού είχα προτείνει διάφορες βοτανοθεραπείες, μάθαιναν για εμένα. Δεν ψάρευα υποψηφίους ασθενείς αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα. Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα αυτή του βοτανολόγου έστω και εμπειρικού. Εκείνοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου με σύστησαν στη συνέχεια ως γιατρό, και εγώ δεν έκανα τίποτα για να άρω την πλάνη.Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

«Πράγματι παρέστησα ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούντες και για το λόγο αυτό όση σημασία μπορεί να έχει στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγγνώμη.»

Αρνήθηκε, παράλληλα, ότι ζούσε από τα χρήματα θυμάτων του και υποστήριξε πως τους χρέωνε τις αξίες των βοτάνων και των ακριβών βαμμάτων που τους παρείχε.

Συγκεκριμένα, είπε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει, ούτε να βγάλει χρήματα από αυτή του τη «δραστηριότητα», αντιθέτως ήθελε να βοηθήσει. Παράλληλα φέρεται να αρνήθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους ή ότι σκότωσε από πρόθεση ασθενή που τον παρακολουθούσε.

Ο Αλέξης Κούγιας στην πολιτική αγωγή - Ανέλαβε την εκπροσώπηση δύο θυμάτων  

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, το γραφείο του «ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ δύο θυμάτων του κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος Νικολάου Κοντοστάθη, ο οποίος παρίστανε τον ιατρό».

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρεται  για τον πρώτο εντολέα ότι: «Ο πρώτος εντολέας μας Τ.Α., κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν «κλωβό», και, ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%».

Ο κ. Κούγιας ανέλαβε εντολή και από τον  «Γ.Κ» με θύμα τον καρκινοπαθή πατέρα του ο οποίος απεβίωσε. Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρεται σχετικά: «Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε αυτούς ως ιατρός - ογκολόγος - ομοιοπαθητικός και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη χορήγηση μιας απολύτως επικίνδυνης «θεραπείας» προς τον πατέρα του Γ.Κ., η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε». 

Η υπόθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μελετάται όσον αφορά «τη δυνατότητα της υποβολής εγκλήσεως για την επέκταση της κατηγορίας εις βάρος του κατηγορουμένου και κάθε συνεργού του, πέραν του αδικήματος της απάτης, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στην περίπτωση του πρώτου εντολέα μας και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο στην περίπτωση του δεύτερου εντολέα μας. Στη πρώτη περίπτωση οι προβλεπόμενες ποινές έχουν ανώτατο όριο τα 15 χρόνια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση την ισόβια κάθειρξη».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά