Logo

Σε ψυχιατρείο ο 50χρονος που σκότωσε τη μητέρα του στην Πυλαία



 
 

Από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου πάσχει ο 50χρονος που σκότωσε την 71χρονη μητέρα του τον Αύγουστο του 2018 στην Πυλαία, και για το λόγο δεν θα εκτίσει ποινή σε φυλακή αλλά αποφασίστηκε εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε πως ο δράστης δεν καταλάβαινε τι έκανε και για το λόγο αυτό επέβαλε το θεραπευτικό μέτρο της 5ετούς νοσηλεία σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος είχε στραγγαλίσει την 71χρονη μητέρα του, τον Αύγουστο του 2018, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, στην περιοχή της Πυλαίας.

Κατά πλειοψηφία (6-1),το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δράστης πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου και δεν καταλάβαινε τι έκανε...

Η Εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι την ώρα του εγκλήματος ο κατηγορούμενος ήταν σε παραληρηματική κατάσταση και δεν αντιλαμβανόταν τις πράξεις του.

Στην απολογία του, ο 50χρονος δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί διέπραξε το έγκλημα. Δεν θυμόταν...

Τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε βγει από το ψυχιατρείο, μετά από τριήμερη ακούσια νοσηλεία.

Οι ψυχίατροι διέγνωσαν πως πάσχει από σχιζοφρένεια αλλά του επέτρεψαν να επιστέψει στο σπίτι του. Λίγες ώρες μετά σκότωσε τη μητέρα του...

Ο κατηγορούμενος σχημάτισε διπλή θηλιά με μια ζώνη, προκαλώντας το θάνατο της μητέρας του από ασφυξία.

Τη σορό της άτυχης γυναίκας βρήκε ο πατέρας του.

Όταν τον ρώτησε τι έγινε, ο γιος παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε, επειδή τον πίεζε να πάρει τα χάπια του.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2020 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Δικαστικά