Logo

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στην Τουλουπάκη -Έρευνα για την Ρά'ι'κου



 
 

Ποινική δίωξη σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην «υπόθεση της Novartis», άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με βάση το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή.

Η κυρία Τουλουπάκη κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, ψευδής βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με βάση το πόρισμα του δεύτερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, για τυχόν ποινικές ευθύνες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και της εισαγγελέως Ελένης Ράικου για όσα είχαν ισχυριστεί ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής σχετικά με τον πρωήν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση διάπραξης ποινικών αδικημάτων αφορά και τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή, καθώς και για τον μάρτυρα Ν. Μανία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους δύο επίκουρους Χρ. Ντζούρα και Χρ. Μανώλη, ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο, καθώς και οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα «ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά