Logo

Κοροναϊός: Εισαγγελική έρευνα και για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης



 
 

Προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) θα διενεργηθεί και για το δεύτερο οίκο ευγηρίας  ("Εστία Παπαγεωργίου") στη Θεσσαλονίκη στον οποίο διαπιστώθηκαν κρούσματα κοροναϊό σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους.

Την παραγγελία για τη διεξαγωγή έρευνας έδωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ίδρυμα “Εστία Παπαγεωργίου” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης  εντοπίστηκαν 22 κρούσματα κοροναϊού. Συγκεκριμένα, θετικοί στην Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στην “Εστία Παπαγεωργίου” καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση (έρευνα)  και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, Θεσσαλονίκης όπου εντοπίστηκαν αρχικά 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονταν από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Σημειώνεται, πως μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά