Logo

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Υπόχρεο σε καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς της μεσίτριας που δολοφονήθηκε από τον αγγειοχειρουργό [έγγραφο]



 
 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο υποχρεώνει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να καταβάλει αποζημίωση, η οποία υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, στα μέλη της οικογένειας της 36χρονης μεσίτριας που τον Απρίλιο του 2017 μετα από αφαίρεση κιρσών στα πόδια κατέληξε νεκρή.

Η άτυχη γυναίκα εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2017 έπειτα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Για το θάνατό της το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 39χρονο ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό  του Ιπποκρατείου, κρίνοντάς τον ομόφωνα ένοχο για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Κατά την κρίση του ποινικού δικαστηρίου ο κατηγορούμενος αφού οδήγησε την άτυχη γυναίκα σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία φαίνεται να της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της. Στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το ποινικό δικαστήριο εξέδωσε την καταδικαστική ετυμηγορία του τον Απρίλιο του 2018. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2018 ο  σύζυγος της άτυχης 36χρονης, τα 3 παιδιά της και η μητέρας της προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Το Διοικητικό Δικαστήριο με την απόφασή του έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή τους κρίνοντας ότι « η εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε ο ειδικευόμενος γιατρός και οδήγησε αιτιωδώς στον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου, πραγματώθηκε εντός του κύκλου των καθηκόντων του ως ειδικευόμενου ιατρού του εναγομένου, καθώς και ότι υπήρξε εν προκειμένω μία σειρά παράνομων ενεργειών και παραλείψεων των λοιπών οργάνων του ίδιου Νοσοκομείου, οι οποίες αποτέλεσαν το αναγκαίο υπόστρωμα, ώστε να καταστεί εφικτή η εγκληματική δράση του …»

Ακολουθεί όλη η απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο adjustice.gr

 

Εναλλακτικά διαβάστε την απόφαση εδώ 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά