Logo

Σύρος: Καταδικάστηκε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ [βίντεο+φωτο]



 
 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου καταδίκασε την Τριτη τον Χάρι Μαγκουάιρ μετά από μία "μαραθώνια" διαδικασία  κατά την οποία ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν απών, καθώς εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που διεξαγόταν η δίκη ο αρχηγός των «Κόκκινων Διάβολων» κλήθηκε στην Εθνική Αγγλίας για τα παιχνίδια του Nations League. Αθλητικοί κύκλοι, ωστόσο, δεν αποκλείουν μετά από την καταδικαστική ετυμηγορία στην Ελλάδα ο Χάρι Μαγκουάιρ να τεθεί εκτός ομάδας. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr,  ο διεθνής Άγγλος αμυντικός, ο οποίος ενεπλάκη σε επεισόδιο στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα, κρίθηκε ένοχος για απρόκλητη επίθεση, απείθεια κατά της αρχής και για επαναλαμβανόμενη προσπάθεια για δωροδοκία. 

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για όλες τις κατηγορίες και τους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον αδελφό του Τζο Μαγκουάιρ και τον φίλο του, Κρίστοφερ Σάρμαν. 

Στη συνέχεια επέβαλε στον 27χρονο  Χάρι Μαγκουάιρ ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή 

Προηγουμένως κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε  ο αστυνομικός που επενέβη στο περιστατικό που έγινε με πρωταγωνιστή τον Μαγκουάιρ  υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης υποσχέθηκε χρήματα για να αφήσει τον ίδιο και την παρέα του να φύγουν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Μαγκουάιρ, όταν προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Επίσης, άλλος αστυνομικός κατέθεσε ότι την ώρα που περνούσε χειροπέδες στον Μαγκουάιρ, ο άσος της Γιουνάιτεντ τον έσπρωξε με δύναμη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη του.

«Τελείωσε η καριέρα σου»

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky Sports, και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Μαγκουάιρ, ο αστυνομικός κλώτσησε τον Μαγκουάιρ στο πόδι λέγοντάς του: «Τώρα τελείωσε η καριέρα σου».

«Ένεση με άγνωστη ουσία»

Κατά τη δίκη,  σύμφωνα με το Sky News, ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ είπε ότι δύο Αλβανοί είχαν πλησιάσει την αδερφή του, Ντέζι, η οποία λιποθύμησε αμέσως μετά την ένεση που δέχτηκε με άγνωστη ουσία. Το ίδιο κατέθεσε και στενή φίλη της οικογένειας Μαγκουάιρ που ήταν παρούσα σε όσα συνέβησαν τονίζοντας ότι τα μάτια της Ντέζι γύριζαν. Η ίδια και η παρέα της θεώρησαν ότι της χορηγήθηκε «ναρκωτικό βιασμού».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «SUN», επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνπαιτεντ... ξέφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Μύκονο όταν κάποιοι Αλβανοί πλησίασαν την αδερφή του. «Ο Μαγκουάιρ ήταν με τη σύντροφό του σε μπαρ, όταν η αδερφή του, Ντέιζι, προσεγγίστηκε από μια παρέα Αλβανών. Ένας από αυτούς, που κάποιες πηγές λένε πως έμοιαζε με γκάνγκστερ, άρχισε να μιλά στην Ντέιζι. Όταν εκείνη τον απέρριψε, εκείνος την έπιασε και την τραυμάτισε με ένα μεταλλικό αντικείμενο στο χέρι. Εκείνη μάτωσε και λιποθύμησε. Τότε ο Χάρι επενέβη και άρχισε ο καυγάς. Ήθελε να φύγει από εκεί με ταξί, αλλά κατέληξαν σε συμπλοκές και τελικά στο αστυνομικό τμήμα» αναφέρεται.

Παράνομες οι συλλήψεις υποστήριξε η υπεράσπιση

Όπως μεταδίδει το syrostoday.gr ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Αναγνωστάκης στην αγόρευσή του αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου δηλώνοντας ως παράνομη τη σύλληψη καθώς και ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δεν ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη συμπλοκή.

Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας και σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, καθώς όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση που υποβλήθηκαν οι κατηγορούμενοι, εκείνοι είναι που έχουν δεχθεί βία έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης κάλεσε την έδρα να λήξει την «παρεξήγηση» αθωώνοντας και τους τρεις κατηγορουμένους.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελεα της έδρας, που ζήτησε  την ενοχή του Μαγκουάιρ και των δύο συγκατηγορούμενών του, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά