Logo

Ομόφωνα αθώοι οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί έξω από την τουρκική πρεσβεία



 
 

Ομόφωνα αθώους έκρινε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες Baris Erkius και Huseyin Soungou, που είχαν συλληφθεί έξω από την Τουρκική Πρεσβεία την Τετάρτη 19 Αυγούστου μετά από συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας δικηγόρους Ebru Timtik και Aytak Unsal. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης Κώστα Παπαδάκη απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Συγκεκριμένα στους συλληφθέντες είχαν αποδοθεί οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας που «προκλήθηκε» από τη ρίψη κόκκινης μπογιάς στο οδόστρωμα και στη συνέχεια για απείθεια.

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής τους τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. Θανάσης Καμπαγιάννης και Βασίλης Παπαστεργίου, καθώς και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα. 

Οι μάρτυρες τόνισαν την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην Τουρκία, που μεταξύ άλλων οδηγεί στη φυλακή και σε άδικες καταδίκες δικαστές και δικηγόρους, όπως οι δυο απεργοί πείνας.

Στη δίκη, που έγινε σε κατάμεστο από αλληλέγγυους ακροατήριο, κατατέθηκαν ψηφίσματα του ΔΣΑ της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και δήλωση του πρώην προέδρου του ΔΣΑ κ. Δ. Παξινού.

Οι δύο δικηγόροι Ebru Timtik και Aytak Unsal βρίσκονται στη φυλακή απ΄ το το 2007 ως τρομοκράτες επειδή υπερασπίστηκαν κατηγορούμενους που το καθεστώς θεωρεί τρομοκράτες. Παρότι αθωώθηκαν, η δίκη τους επαναλήφθηκε σε πρώτο βαθμό φυσικά με αντίθετο αποτέλεσμα, αφού οι δικαστές που τους είχαν απαλλάξει διώχθηκαν και αυτοί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2020 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά