Logo

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Κατάδικοι ή υπόδικοι για παιδεραστία ή βιασμό μόνο στις φυλακές Γρεβενών – Τρίπολης [έγγραφο]



 
 

Εκδήλωση πρόνοιας εκ μέρους της Πολιτείας, προκειμένου η φυλάκιση να μην είναι δύο φορές σκληρή, αποτελεί ο εγκλεισμός των υποδίκων ή κατάδικων για σεξουαλικό έγκλημα σε συγκεκριμένα Καταστήματα Κράτησης.

Αυτό επισημαίνει  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου σε εγκύκλιό του με την οποία απευθυνεται στους εισαγγελείς της χώρας για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπόδικοι ή κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας πρέπει αποκλειστικά να κρατούνται στα Καταστήματα Κράτησης της Τρίπολης ή των Γρεβενών κατά παρέκκλιση από την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει ότι με βάση την κατεύθυνση του Σωφρονιστικού Κώδικα πρέπει γενικώς να προτιμάται η πιο κοντινή στον τόπο κατοικίας της οικογένειας του κρατούμενου φυλακή. Ωστόσο, υπογραμμίζει στις περιπτώσεις κατηγορουμένων ή καταδίκων για σεξουαλικά εγκλήματα είναι αναγκαία η παρέκκλιση προς αποφυγή θυματοποίησής τους  από άλλους εγκλείστους. 

Καταλήγοντας ζητά από τους εισαγγελείς να τηρούν ως γενική οδηγία την «καθιερωθείσα πάγια τακτική:Κάθε φορά που ο αρμόδιος εισαγγελέας παραγγέλλει την φυλάκιση καταδικασθέντος σε στερητική της ελευθερίας ποινή ή τελούντος υπό προσωρινή κράτηση υπόδικου για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,η εισαγωγή του κρατουμένου θα παραγγέλεται αποκλειστικά προς τα καταστήματα κράτησης Τρίπολης η Γρεβενών…»

Ακολουθεί όλη η εγκύκλιος με τις σκέψεις και τις επισημάνσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού 

 

 

Εναλλακτικά διαβάστε όλη την εγκύκλιο εδώ 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά