Logo

Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο δράστης που φαίνεται στο βίντεο της δολοφονίας να πυροβολεί 8 φορές τον επιχειρηματία είναι ο πρώτος κατηγορούμενος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "πέραν πάσης αμφιβολίας η σωματοδομή του κατηγορούμενου ταιριάζει με τη σωματοδομή του δράστη".

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, όπως το ότι ήρθαν στην Ελλάδα για  να ανοίξουν μαγαζί εστίασης, δε δένουν.

Μάλιστα, επισήμανε το γεγονός πως στις 20 ημέρες που παρέμειναν στην χώρα μας, έμειναν σε 4 ξενοδοχεία και νοίκιασαν 4 αυτοκίνητα

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μα φτιάξουν καντίνα.

Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα» τόνισε ο εισαγγελέας.

Όσο αφορά την αιφνίδια αναχώρηση του από την Ελλάδα καθώς όπως είπε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του,  ο εισαγγελέας επισήμανε «έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο  και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Σε σχέση με τον δεύτερο κατηγορούμενος, αδελφό του φερόμενου ως εκτελεστή, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι μαζί με τον αδελφό του κατέστρωσαν το σχέδιο, αλλά δεν το συνεκτέλεσαν. Όπως είπε ο εισαγγελέας, "ο δεύτερος κατηγορούμενος  έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί" και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2020 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Δικαστικά