Logo

Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση στην υπόθεση εξαπάτησης της εγγονής του Παπαστράτου



 
 

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Α΄ Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας  η υπόθεση με κατηγορούμενες δύο γυναίκες, οι οποίες φέρονται να εξαπάτησαν την Ντονατέλα Πόλι, εγγονή του αείμνηστου Τάσου Παπαστράτου, αρχικού ιδιοκτήτη της γνωστής καπνοβιομηχανίας.

Πρωτοδίκως οι δύο γυναίκες είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών η κάθε μία

Συμφωνα με την πλευρά της Ντονατέλας Πόλι οι δύο γυναίκες, η μία ως καθαρίστριά της και η δεύτερη ως "λευκή μάγισσα", κατάφεραν να της αποσπάσουν περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ πείθοντάς την πως είναι το "αντίτιμο" για να λυθούν τα μάγια που κάποιοι της είχαν κάνει.

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμο οι συνήγοροι υπεράσπισης της μίας εκ των δύο κατηγορουμένων ( της καθαρίστριας) υποστηρίζουν πως ουδέποτε η εντολέας τους εισέπραξε το αναφερόμενο ποσό των 13.000.000 Ευρώ και ουδέποτε εξαπάτησε την Ντονατέλλα Πόλι.

Μήνυση κατά του προέδρου και των μελών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου

Οι δικηγόροι Νικόλαος και Παναγιώτης Γαργαρέτας, συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν ως «μύθευμα» τους ισχυρισμούς της Ντονατέλλας Πόλι και  υποστηρίζουν ότι  κατά την πρωτόδικη δίκη παραβιάστηκαν κατάφωρα τα νόμιμα συνταγματικά  δικαιώματα  της εντολέως τους αλλά και τα τοιαύτα του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ. Κάνουν μάλιστα γνωστό ότι για τους λόγους αυτούς η εντολέας τους έχει  ήδη προσφύγει δικαστικώς δια της υποβολής εγκλήσεως κατά του προέδρου και των μελών του δικάσαντος Πρωτόδικου Δικαστηρίου

Όλη η δήλωση των δύο δικηγόρων αναφέρει τα εξής: 

«Σε σχέση με το από 7-9-2020 δημοσίευμά σας με θέμα «..Θύμα απάτης η εγγονή του Παπαστράτου - Της "έφαγαν" 13 εκατ. ευρώ για να... λύσουν τα μάγια...» Οι Γαργαρέτας Νικόλαος και Γαργαρέτας Παναγιώτης, Δικηγόροι Αθηνών – Ποινικολόγοι υπό τη ιδιότητα μας ως πληρεξουσίων και αντίκλητων δικηγόρων της εκ των κατηγορουμένων Ε.Μ που εμφανίζεται στο επίδικο άρθρο σας ως «καθαρίστρια» επαγόμεθα τα κατωτέρω :

Ολόκληρο το δημοσίευμά σας αλλά και οι φράσεις «....Περίπου 13 εκατ. ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν δύο επιτήδειες από την Ντονατέλα Πόλι, εγγονή του αείμνηστου Τάσου Παπαστράτου, αρχικού ιδιοκτήτη της γνωστής καπνοβιομηχανίας. Το αστρονομικό αυτό ποσό τής το πήραν πείθοντάς την πως είναι το "αντίτιμο" για να λυθούν τα μάγια που κάποιοι της είχαν κάνει. Επί έξι χρόνια, σύμφωνα με την "Realnews", η καθαρίστριά της και μια "λευκή μάγισσα" την... ξεζούμιζαν, αφού είχαν καταφέρει να τη μετατρέψουν σε υποχείριό τους, "ποτίζοντάς" την με παραισθησιογόνες ουσίες, όπως είναι ο μανδραγόρας και η ντατούρα. Εκμεταλλευόμενες την ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση που βρισκόταν η γυναίκα και την εμπιστοσύνη που έδειξε στην καθαρίστρια την οποία θεωρούσε φίλη της, άρχισαν από το 2001 να της αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία, όπως της έλεγαν, απαιτούνταν ώστε η "λευκή μάγισσα" να ενεργοποιήσει τις... δυνάμεις της και να λύσει τα μάγια που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις της ή απειλούσαν τη ζωή των δικών της. Το μεγάλο κόλπο ωστόσο οι δύο καταδικασμένες πλέον σε πρώτο βαθμό για απάτη την έστησαν την περίοδο που πωλήθηκε η κραταιά καπνοβιομηχανία και η Ντονατέλα εισέπραξε ένα μεγάλο ποσό ως μέτοχος αυτής, όπως αναφέρει η "Realnews". Κατάφεραν τότε να της αποσπάσουν 3 εκατ. ευρώ πείθοντάς την ότι η πώληση ήταν "μεταφυσική" και επιτεύχθηκε χάρη στις δυνάμεις της "λευκής μάγισσας". Η απάτη αποκαλύφθηκε από την καθαρίστρια το 2007, η οποία τα έριξε όμως όλα στη συνεργό της. Και αυτό το έκανε όχι γιατί μετανόησε, αλλά γιατί η "μάγισσα" αποφάσισε να αποχωρήσει, φοβούμενη ότι πλέον θα αποκαλυφθούν. Συνεπώς θα σταματούσε το "ξεζούμισμα". Έτσι προσπάθησε να της "πουλήσει" ότι τη βοηθούσε, προκειμένου η ίδια να συνεχίσει να της αποσπά χρήματα. Η Ντονατέλα Πόλι όμως δεν πείστηκε. Μετά τη μήνυση που κατέθεσε, οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10 χρόνια κάθειρξη η καθεμία, με τη "μάγισσα" να πηγαίνει φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν της χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τώρα σε δεύτερο βαθμό στο πενταμελές Εφετείο......» είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές καθόσον :

Ουδέποτε η άνω εντολέας μας εισέπραξε το αναφερόμενο ποσό των 13.000.000 Ευρώ, ουδέποτε εξαπάτησε την Ντονατέλλα Πόλι, ουδέποτε την «ξεζούμισε» εκμεταλλευόμενη την κατάστασή της «ποτίζοντάς την» με παραισθησιογόνες ουσίες και ουδέποτε έπραξε όσα αναφέρετε στο ψευδές και συκοφαντικό δημοσιευμά σας. Αναφορικά με τον σχολιασμό σας σχετικά με την πρωτόδικη εις βάρος της απόφαση και την σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδίκη της «με την ιδιότητα της μάγισσας» παραλείψατε δολίως να αναφέρετε ότι στην άνω εντολέα μας χορηγήθηκε το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εκτέλεσης της ποινής εν όψει της ασκηθείσης εφέσεώς της, περαιτέρω δε, σας δηλώνουμε ότι κατά την πρωτόδικη δίκη παραβιάστηκαν κατάφωρα τα νόμιμα συνταγματικά της δικαιώματα αλλά και τα τοιαύτα του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, λόγος για τον οποίο έχει ήδη προσφύγει δικαστικώς δια της υποβολής εγκλήσεως κατά του προέδρου και των μελών του δικάσαντος Πρωτόδικου Δικαστηρίου.

Επισημαίνεται ότι η αντίδικος Ντονατέλλα Πόλι, γόνος της γνωστής οικογενείας Παπαστράτου παραδέχθηκε με θράσος στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι κατέβαλε περίπου 2.500.000 Ευρώ για να «λαδώσει» ( όπως η ίδια ανέφερε ) ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ για υποθέσεις του τότε συντρόφου της γεγονός που σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει την «αξιοπιστία» και την συμπεριφορά της, λόγος για τον οποίο η άνω εντολέας μας έχει προσφύγει ήδη δικαστικώς

Τα ανωτέρω κατά δήλωση της εντολέως μας «εκπορεύονται» από την αντίδικο πλευρά προς περαιτέρω «πίεση» του δευτεροβάθμιου Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την δημοσιοποίηση της υπό κρίσιν υποθέσεως διότι το υπό κρίσιν «μύθευμά» της δήθεν εξαετούς εξαπάτησής της με «αστεία επιχειρήματα» για ποσό 13.000.000 Ευρώ είναι ανεπίδεκτο δικαστικής εκτιμήσεως.

Εν τέλει σας καλούμε υπό την ανωτέρω ιδιότητά μας εν όψει της εκδίκασης της υποθέσεως ενώπιον του Α' Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά την 29η Σεπτεμβρίου 2020 :

1 ) Να φιλοξενήσετε την άνω εντολέα μας για να εκθέσει τις απόψεις της σε σχέση με το άνω συκοφαντικό δημοσιευμά σας, τηρώντας τις «ίσες αποστάσεις»

2 ) Να δημοσιεύσετε αυτούσια την άνω δήλωση της άνω εντολέως μας, άμεσα και δη μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου 2020

3) Να ανακαλέσετε το επίδικο ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμά σας το οποίο σε κάθε περίπτωση παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητάς της

Άλλως σας δηλώνουμε υπό την ανωτέρω ιδιότητά μας ότι η εντολέας μας θα προσφύγει καθ' υμών δικαστικώς, ποινικώς και αστικώς

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι Γαργαρέτας Νικόλαος Γαργαρέτας Παναγιώτης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά