Logo

Σκάνδαλο Folli-Follie: Προφυλακίστηκαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος



 
 

Στη φυλακή οδηγούνται οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτολιούτσος, καθώς μετά τις απολογίες τους την Τετάρτη  στην 35η τακτική ανακρίτρια, που διενεργεί τις έρευνες για το σκάνδαλο Folli-Follie, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 

Μετά την ομοφωνία ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα περί προσωρινής κράτησης, πατέρας και γιός (ο πρώτος υποβασταζόμενος) βγήκαν από το ανακριτικό γραφείο με χειροπέδες και με κλουβα της αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών.

Στην ανακρίτρια απολογήθηκε την Τετάρτη και η Καίτη Κουτσολιούτσου, σύζυγος και μητέρα των δύο κριθέντων ως προσωρινά κρατούμενων, η οποία, αντιθέτως, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους στους οποίους περιλαμβάνεται και η καταβολή χρηματικής εγγύησης. 

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι περιοριστικοι όροι που επιβλήθηκαν στην Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν εγγυοδοσία ποσού που φτάνει τις 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα  και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα.

Οι διαδικασία των απολογιών διήρκεσε περι τις οκτώ ώρες, καθώς ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 18.30 το απόγευμα.

Ακολούθησε η διάσκεψη της 35ης ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου και του εισαγγελέα  αρμόδιου για τις προφυλακίσεις που έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δυο άντρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου. 

Απολογητικά υπομνήματα και απαντήσεις σε ερωτήσεις της ανακρίτριας 

Οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες,  προσκόμισαν απολογητικά υπομνήματα και απάντησαν στις ερωτήσεις της ανακριτριας, σε μία προσπάθεια να αντικρουσουν το βαρύ κατηγορητήριο. 

Οι κατηγορίες που επιχείρησαν να αντικρούσουν, προβάλλοντας τους δικούς τους ισχυρισμούς, έχουν να κάνουν με  πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie , με εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και με πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την εταιρεία και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, τα βασικά αδικήματα για τα οποια απολογήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι είναι:

-Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για 5 κακουργήματα  που είναι «απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού»,  «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), «χειραγώγηση αγοράς», «εγκληματική οργάνωση», και «πλαστογραφία».

Η Καίτη Κουτσολιούτσου για τρία κακουργήματα  (απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση).

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απολογίες των τριών βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο και η απόφαση περί προφυλάκισης των δύο εξ αυτών, έρχονται αφού έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της έκθεσης για τα πεπραγμένα της εταιρείας και περισσότερο από 1,5 χρόνο από την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης (Δεκέμβριος του 2018) για την υπόθεση. 

Την εισαγγελική έρευνα (προκαραρκτική εξέταση ) για το πολύκροτο σκάνδαλο, από την οποία εντοπίστηκαν ενδείξεις αξιόποινης συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων στην υπόθεση,  είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, 

Πλην των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμα 27  πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά