Logo

Ελεύθεροι με όρους ο ειδικός φρουρός και ο φερόμενος ως συνεργός του - Τι υποστήριξαν για τον επιχειρηματία 
 

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους την Παρασκευή, ο 22χρονος ειδικός φρουρός και ο 37χρόνος φερόμενος ως συνεργός του τους οποίους κατήγγειλε επιχειρηματίας ότι του απέσπασαν με απειλή όπλου 40.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν  τις κατηγορίες της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών που τους αποδίδονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός ειδικός φρουρός υποστήριξε πως πήγε για έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία καθώς ο φερόμενος ως συνεργός του του είχε δώσει την πληροφορία πως κάνει διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ειδικός φρουρός σχετικά με το χρηματικό ποσό των 40.000 φέρεται να ισχυρίστηκε πως:

Ειδικός φρουρός: Μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα για να μην καταλήξει φυλακή

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Κ., αυτός ακόμα ήταν εντός της πολυκατοικίας του. Όταν τον είδαμε να εξέρχεται της κύριας εισόδου της πολυκατοικίας, θεώρησα ορθό, και επειδή φάνηκε να αντιλήφθηκε την παρουσία μας στο χώρο, να του δηλώσω την ιδιότητα μου και να με οδηγήσει στον χώρο όπου φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες. Πράγματι, από την δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. ήταν “υποψιασμένος”, γνώριζε δηλαδή, ότι οι πληροφορίες για την δράση του, είχαν φτάσει στην αστυνομία, αφού, τον είχε ενημερώσει ο γείτονας του, για την παρουσία μας στο χώρο, όπως αναφέρει στην κατάθεση του. Αφού μου ζήτησε τα στοιχεία μου, το έδειξα την υπηρεσιακή μου ταυτότητα και μας οδήγησε στην οικία του. Εκεί μας υπέδειξε τις ναρκωτικές ουσίες και πλήθος εργαλείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και διακίνηση ναρκωτικών. Αφού διαπίστωσα πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι πληροφορίες ήταν ορθές, τον ρώτησα να υπάρχει κάποιο άλλο παράνομο υλικό, όπως επί παραδείγματι κάποιο όπλο. Με ενημέρωσε ότι υπήρχαν χρήματα. Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη.

Ο Κ., άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ ήμασταν με χρήματα. Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα, ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφτηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου, για να καλέσω ενισχύσεις. Εκείνη την στιγμή, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι “αυτός με την βερμούδα” είναι εγκληματίας».

Συνεργός: Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε

Μία διαφορετική εκδοχή παρουσίασε κατά την απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενοςκ, ο οποίος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι  συγγενικό του πρόσωπο τον ενημέρωσε ότι ο επιχειρηματίας έχει στο σπίτι του ινδική κάνναβη, ενημέρωσε τον ειδικό φρουρό με τον οποίο γνωρίζονταν από πριν και μαζί πήγαν στο σπίτι.

Εκεί οπως υποστήριξε ο φερόμενος ως συνεργός του 22χρονου ειδικού φρουρού:  «ο αστυνομικός έδειξε στον καταγγέλλοντα το αστυνομικό του σήμα, το οποίο απεδείκνυε την ιδιότητα του και εγώ ισχυρίστηκα ότι δήθεν είμαι αστυνομικός, εισήλθαμε στην οικία του».

Από το σημείο αυτό και πέρα ο 27χρονος φέρεται να παρουσίασε μία διαφορετική εικόνα στη ανακρίτρια, λέγοντας:  «Όταν λοιπόν βρήκαμε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως ακριβώς είχα πληροφορηθεί, γνωστοποιήσαμε στον καταγγέλλοντα ότι λόγω αυτής της έκνομης δραστηριότητας του, θα έπρεπε να του αποδοθούν κατηγορίες. Τότε, εκείνος προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο στην ηλεκτρική σκούπα. Με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού, αιφνιδιαστήκαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο. Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του. Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βρήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε. Εμείς καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα, τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό Αγροναυτών οδός 21. Στη συνέχεια αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί μας συνέλαβαν».

Ο δικηγόρος του 37χρόνου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα τόνισε πως «λόγω πιθανώς παραπλανήσεως του εισαγγελέα που άσκησε την δίωξη τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας έμπορος ναρκωτικών»

Ο Ηλίας Σιδέρης, δικηγόρος του ειδικού φρουρού είπε ότι  «αποδείχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά