Logo

Κρήτη: Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα που επιτέθηκε σε καθηγητή



 
 

Σε ποινή φυλάκισης με τριετή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο 40χρονος γονέας που επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή, στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί του χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κοροναϊό.

Στην κατάθεση του ο καθηγητής, σύμφωνα με το cretalive.gr, ανέφερε πως ο διευθυντής είχε ορίσει τους δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδιά φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα.
Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”.
Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».
Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θόλωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.

Τελικά, κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Μετά το τέλος της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά