Logo

Θεσσαλονίκη: "Ναι" από το δικαστικό συμβούλιο στην έκδοση Αλβανού στην Ιταλία για φόνο του 1998



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης 42χρονου Αλβανού  στην Ιταλία, όπου καταζητείται  για φόνο που διαπράχθηκε πριν 22 χρόνια,.

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και διέταξε την  εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του ενώ ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Σύμφωνα με το grtimes.gr,  ο 42χρονος δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Ο 42χρονος, συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα έναν Ρουμάνο, κατά τη διάρκεια συμπλοκής ενώ νωρίτερα είχε αρπάξει το ρολόι από έναν συμπατριώτη του θύματος. Το έγκλημα διαπράχθηκε το 1998. Ο φερόμενος ως δράστης κατάφερε να διαφύγει και το 2001 καταδικάστηκε ερήμην, τελεσίδικα, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο 42χρονος οικοδόμος, υποστηρίζει ότι έχει  εκτίσει μέρος τη ποινής του, στην Αλβανία όπου συνελήφθη το 2017. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι  η ποινή που του επιβλήθηκε στην Ιταλία δεν ισχύει επειδή το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε έχει παραγραφεί, ύστερα από την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, με βάση τους ισχύοντες νόμους της Αλβανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά