Logo

Δίκη “Noor 1”: “Ξέσπασε” η εισαγγελέας και κατήγγειλε την υπεράσπιση Γιαννουσάκη για ανακρίβειες



 
 

Το ξέσπασμα της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου προκάλεσαν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι ισχυρισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ευθύμιου Γιαννουσάκη στη δίκη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο “Noor 1” τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου προσπάθησαν να απαντήσουν στην Εισαγγελέα Εφετών, η οποία στην αγόρευση της πρότεινε την καταδίκη του Γιαννουσάκη όπως και κατά το πρωτόδικο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς στη βίλα της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, βρέθηκε πάνω από ένας τόνος του φορτίου της ηρωίνης.

Όμως η εισαγγελική λειτουργός δεν άντεξε και ξέσπασε όταν κατά την αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιαννουσάκη, Γιάννης Γλύκας, υποστήριξε πως η κ. Βλάχου χρησιμοποίησε προανακριτική κατάθεση του κατηγορούμενου Σταύρου Λάγιου, αν και απαγορεύεται δικονομικά η χρήση της σε δικαστήριο.

Επίσης επιχείρησε να διαψεύσει αναφορά στην εισαγγελική πρόταση ότι ο πρώην υπάλληλος και συγκατηγορούμενος του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος οδηγούσε τζιπ Radler του τότε εργοδότη του.

Η Εισαγγελέας διέκοψε το συνήγορο κατηγορώντας τον για ανακρίβειες, απειλώντας πως να συνεχίσει θα απέχει από τα καθήκοντα της, “τινάζοντας στον αέρα” τη δίκη που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2018.

Θα αντιδράσω. Δεν μπορώ να ακούω άλλες ανακρίβειες. Αλλιώς θα απέχω από τα καθήκοντα μου. Δεν έχω επικαλεστεί το Λάγιο και προανακριτική κατάθεση γιατί δεν έχει δώσει στο Λιμεναρχείο και κακώς δεν έχει δώσει. Μόνο ο Γιαννουσάκης οδηγούσε το Radler. Μιλάει για ανακρίβειες, πράγματα που δεν έχω περιγράψει στην αγόρευση μου. Ο κ. Λάγιος δεν έχει απολογηθεί προανακριτικά. Θα ήθελα ο κύριος συνήγορος να περιοριστεί στα όσα έχω πει. Αν είναι δυνατό” ανέφερε η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου.

Για να συμπληρώσει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη απευθυνόμενη προς το συνήγορο: “Μην κάνετε αναφορές που δεν έχουν γίνει”.

Μετά από τις παρεμβάσεις της εισαγγελέως και της προέδρου του δικαστηρίου, ο κ. Γλύκας ανασκεύασε λέγοντας:

“Αν έχω κάνει λάθος ζητάω συγνώμη. Ουδέποτε αμφισβήτησα την ευθυκρισία της κυρίας Εισαγγελέως, αν ακούστηκε μια υπερβολή…”.

“Μην κάνετε ανακριβείς τοποθετήσεις” ανταπάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο Γιαννουσάκης ρίχνει την ευθύνη στο Μπουρδούβαλη

Κατά τη σημερινή διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης του Ευθύμιου Γιαννουσάκη επιχείρησαν να περιορίσουν τη συμμετοχή του κατηγορούμενου σε απλή συνέργεια και όχι συμμετοχή στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών. Αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή του πελάτη τους στη μεταφορά των ναρκωτικών από τον κόλπο του Ομάν στην Ελλάδα, περιορίζοντας την ευθύνη του μόνο στις ενέργειες του μετά τον κατάπλου του “Noor 1” στην Ελευσίνα, όπου είχε τη ναυτιλιακή επίβλεψη του πλοίου.

Ως προς το ταξίδι έριξαν την ευθύνη στο συγκατηγορούμενο του Γεώργιο Μπουρδούβαλη που φέρεται ως ο ναυλωτής του πλοίου.

“Δεν είναι μόνο ο Γιαννουσάκης που λέει για τον κ. Μπουρδούβαλη. Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε εμείς ότι ο κ. Μπουρδούβαλης είναι ο ναυλωτής του “Noor 1”.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και ο Άρειος Πάγος λένε καθαρά ότι έδωσαν το πλοίο στον Μπουρδούβαλη” ανέφερε ο συνήγορος του Γιαννουσάκη Γιάννης Γλύκας.

“Μάχη” για το ελαφρυντικό

Ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης του Γιαννουσάκη, Φίλιππος Φίλιας έδωσε “μάχη” στην αγόρευση του για να δοθεί ελαφρυντικό στον πελάτη του ώστε να “σπάσει” τα ισόβια του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στη μυστική κατάθεση που είχε δώσει ο πελάτης του στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη στις 20-11-2015 με την οποία είχε κατονομάσει τους Τούρκους εμπόρους ναρκωτικών Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι που αγόρασαν την ηρωίνη και θα μετέφεραν με το “Noor 1” με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα και τελικό προορισμό το Βέλγιο.

Επίσης, προσκόμισε στο δικαστήριο την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή του έτερου φερόμενου ως εμπόρου ναρκωτικών Ριγκαμπάντι, ο οποίος θα εκδοθεί στην Ελλάδα με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.
Ο συνήγορος του Γιαννουσάκη προσκόμισε τα εντάλματα και αναφέρθηκε στη κατάθεση του πελάτη του για να αναδείξει πως βοήθησε τις αρχές, ώστε να λάβει ελαφρυντικό.

Το εντυπωσιακό είναι πως η μυστική κατάθεση την οποία επικαλείται για να λάβει το ελαφρυντικό, δόθηκε στο λιμενικό Π. Χριστοφορίδη, εναντίον του οποίου έχει προσφύγει ο Γιαννουσάκης στο Ναυτοδικείο, ζητώντας την ποινική του δίωξη για κατάχρηση εξουσίας.

Ενώ τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας, χρησιμοποιεί την κατάθεση που έδωσε στον ίδιο για να λάβει το ελαφρυντικό με στόχο να “σπάσουν” τα ισόβια του πρωτόδικου δικαστηρίου…

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2020 από directNEWS.gr  πηγή: newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά