Logo

Πάτρα: Στη φυλακή 4 Ρομά για την ληστεία μετά φόνου 88χρονου



 
 

Το κατώφλι του ανακριτή Πάτρας πέρασαν το Σάββατο τέσσερις συλληφθέντες Ρομά για την ανθρωποκτονία μετά τη ληστεία ενός 88χρονου στο Μιντιλόγλι στα Βραχναίικα Αχαΐας.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα, προφυλακιστέοι. 

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr,  έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας είχαν  συγκεντρωθεί αρκετοί Ρομά, οι οποίοι ανέμεναν την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 88χρονου από τα Βραχναιίκα, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Η ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 2020 με θύμα έναν 88χρονο, τον οποίο χτύπησαν άγρια μέσα στη μονοκατοικία όπου διέμενε, μεταξύ Ροϊτίκων και Μονοδενδρίου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο.

Παρά την γενναία μάχη που έδωσε ο ηλικιωμένος στο Νοσοκομείο, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του πριν μια εβδομάδα και λίγες ημέρες μετά, η Ασφάλεια Πάτρας εντόπισε και συνέλαβε τους φερόμενους ως δράστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός των δραστών αποτελούσε πρώτιστο μέλημα για την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να φωτίσει την υπόθεση και να δικαιώσει τον 88χρονο που «έφυγε» από τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο. Η οικογένεια του ηλικιωμένου από την πρώτη στιγμή ζητούσε δικαίωση και περίμενε από την ΕΛ.ΑΣ. να βρει τους ληστές και δολοφόνους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά