Logo

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών αντί ισοβίων για τη στυγερή δολοφονία 78χρονης λόγω... σύννομου βίου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μετέτρεψε σε κάθειρξη 15 ετών την ποινή των ισοβίων που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε 44χρονο από την Αρμενία. ο οποίος κρίθηκε ένοχος για  τη στυγερή δολοφονία  78χρονης γειτόνισσάς του, τον Οκτώβριο του 2013, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Τα ισόβια «έσπασαν», καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άτυχη ηλικιωμένη είχε ζητήσει από τον 44χρονο να βάψει το διαμέρισμά της, όπως και έγινε, αλλά λίγες μέρες αργότερα ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε το θύμα του, αξιώνοντας χρήματα για επιπλέον εργασίες που ισχυριζόταν ότι έκανε.

Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα το ποσό αυτό ήταν 30 ευρώ, αν και ο δράστης διατείνεται ότι ήταν 90 ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες προκλήθηκε καβγάς, κατά τον οποίο ο 44χρονος χτύπησε με σφοδρότητα την ηλικιωμένη προκαλώντας της σοβαρές σωματικές κακώσεις.

Ο 44χρονος δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς στη συνέχεια κάλυψε το χτυπημένο κεφάλι της ηλικιωμένης  με σακούλες και τις έδεσε. Ο θάνατος της ηλικιωμένης προήλθε από ασφυξία, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα.

Ο δράστης, αφού εγκατέλειψε αβοήθητη την 78χρονη πήγε στο σπίτι του, όπου άλλαξε τα ρούχα του και στην συνέχεια πήγε να δουλέψει.

Η ταυτότητα του δράστη αποκαλύφθηκε τόσο από DNA που βρέθηκε στα νύχια του θύματος όσο και από αποτυπώματα στο σημείο του εγκλήματος.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος παρίστανε αρχικά τον ανήξερο αλλά υπό το βάρος των στοιχείων ομολόγησε την πράξη του.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στους δικαστές, λέγοντας:  «Ήταν μία κακή παρένθεση στη ζωή μου. Δώστε μου μία ευκαιρία», ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά