Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι οι καταδικασθέντες, πλην Ρουπακιά, ζητούν αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους



 
 

Η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση της  Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση των αιτημάτων των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους έχουν επιβληθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό η υπεράσπιση εξετάζει, ως έχει δικαίωμα, μάρτυρες, για να ενισχυθεί το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής. 

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 15:00 προσήλθε στο δικαστήριο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής , Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.. Επίσης, στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης 

Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας ο ανιψιός του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η οικογένειά του εξαρτάται από αυτόν.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του κοντά στην οικογένειά του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Ουδεμία σχέση έχει με το χώρο. Οι μόνες σχέσεις που έχει, είναι με το σπίτι του και τη δουλειά του γιατί από αυτόν εξαρτώνται δύο οικογένειες», υποστήριξε ο μάρτυρας. 

Στο δικαστήριο, επίσης, κατέθεσε ο πατέρας του πρώην βουλευτή της Χ.Χ.,   Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης,  Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν.

Όπως είπε ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Κατά την αποχώρηση του μάρτυρα, χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο γιός του, καθώς δεν περπατά καλά και έχει μπαστούνι.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω;... Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».  Ο εν λόγω πρώην βουλευτής της Χ.Α. , τελικά, κάθισε κοντά σε συγκατηγορούμενούς του. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αιτήματα αναστολής εκτέλεσης των ποινών τους έχουν καταθέσει όλοι οι καταδικασθέντες πλην του Γιώργου Ρουπακιά. Χαρακτηριστικά ο συνήγορός του ανέφερε: «Το δικαιούται αλλά δεν θα το αιτηθεί» Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την Παρασκευή το πρωί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά