Logo

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Η Ρένα Δούρου ελεύθερη χωρίς όρους μετά την απολογία της



 
 

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την απολογία της στον ανακριτή για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2019 στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους . 

Η Ρένα Δούρου απολογήθηκε την Παρασκευή επί 12 ώρες στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη αντικρούοντας το κατηγορητήριο και υποστηρίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα της φωτιάς και πως η ίδια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έπραξε όσα έπρεπε.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Δούρου στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων που είχε δώσει στους εισαγγελείς που διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική,  επέρριπτε ευθύνες στην Πυροσβεστική τόσο για την αρχική αντιμετώπιση του φαινομένου όσο και για τις μετέπειτα κινήσεις που έγιναν.

Η κ. Δούρου κατά την απολογία της κινήθηκε στο ίδιο  πνεύμα με τις έγγραφες εξηγήσεις της, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι είχε αποφασιστικό ρόλο στην χειρισμό της κρίσιμης κατάστασης και ότι χρειαζόταν σχετική εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 στελεχών της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής οι οποίοι είναι υπόλογοι στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης για τα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά