Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι εκτός φυλακής, πλην Γ. Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου



 
 

Να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες, πλήν του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η Αδαμαντία Οικονόμου , εισαγγελέας της έδρας του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.  

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι καταδικασθέντες έχουν μόνιμη διαμονή και ουδείς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.  

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη», είπε χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Μάλιστα, τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία… Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα…Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις. Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους…».

Μετά την εισαγγελέα άρχισαν να αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. 

Η δίκη διακόπηκε για αύριο Τρίτη στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις τους οι δικηγόροι των καταδικασθέντων και το δικαστήριο να αποφανθεί επί της χορήγησης ή μη αναστολης στην εκτέλεση των ποινών που έχουν επιβληθεί. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά