Logo

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση δολοφονίας δύο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη



 
 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται την Τετάρτη να ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη

Στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Ιωάννης Σαββίδης που ζητά την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με την οποία του επιβλήθηκε ποινή δις ισοβίων και 66 ετών κάθειρξης.  

Ο Ιωάννης Σαββίδης, ειδικότερα, υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί. 

Χαρακτηριστικά στην αίτηση αναίρεσης αναφέρει:  «όταν η Αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1η Μαρτίου 2011, αυτός (Σαββίδης), με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι εάν βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τους συγκατηγορουμένους του, δεν θα χρειαζόταν να συνομιλούν μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιωάννη Σαββίδη,  Εμμανουήλ Παπαδάκης και Νατάσα Χονδρογιάννη, αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι «εναντίον του Ιωάννη Σαββίδη δεν υπάρχουν αποδείξεις για στήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γονιδίωμα, dna, μαρτυρικές καταθέσεις ή άλλα οποιαδήποτε στοιχεία, εκτός από την εμμονική μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος κατέθεσε ότι τον είδε να πυροβολεί με καλάσνικωφ τη δεύτερα φορά».

Υπενθυμίζεται, ότι για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καταδικάστηκε στην ίδια ποινή με τον Ιωάννη Σαββίδη και ο Ανδρέας Ποφίδης. Αντίθετα, το Εφετείο έκρινε αθώο τον Γιώργο Εμερτζίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δύο αστυνομικών. 

Για τον Γιώργο Εμερτζίδη η υπόθεση έχει ήδη αναπεμφθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς έγινε δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά