Logo

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε για τις 11 Ιανουαρίου η δίκη για τη σαΐτα που σκότωσε τον Κώστα Θεοδωρακάκη



 
 

Εμπειρογνώμονα όρισε  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ώστε να αναλύσει το ψηφιακό υλικό και να αποφανθεί αν έφυγε από τα χέρια σαϊτολόγου ή από ταγάρι, αλλά και ποια πορεία διέγραψε, η φονική σαΐτα που αφαίρεσε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στον περσινό σαϊτοπόλεμο, ανήμερα το Πάσχα.

Μετά την εξέλιξη αυτή κι αφού έγινε δεκτό το αίτημα για την αναβολή της δίκης και ορίστηκε πραγματογνώμονας ο Ιωάννης Φρέσκος, το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης για τις 11 Ιανουαρίου 2021. Το αίτημα αναβολής επανέφεραν κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το υποστήριξε και η εισαγγελέας στην πρότασή της. Θυμίζουμε ότι η δίκη είχε οριστεί για τις 7 αυτού του μήνα αλλά διεκόπη για χθες κατόπιν αιτήματος συνηγόρων, οι οποίοι ζήτησαν την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού της δικογραφίας από πραγματογνώμονα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πολιτική αγωγή και η συνήγορος του πρώην προέδρου της «Φάρις», ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος με συμπληρωματική δικογραφία, είχαν επιχειρηματολογήσει υπέρ της προόδου της δίκης. Η έδρα τότε, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα, αποφάσισε να εκτυπωθούν όλα τα πλάνα (και των τριών βίντεο) και να κριθεί στη διακοπείσα συνεδρίαση χθες αν τελικά είναι απαραίτητη (όπως και κρίθηκε απαραίτητη) η διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης.
Ετσι, μόλις η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιηθεί στον εμπειρογνώμονα θα έχει 10 ημέρες στη διάθεσή του για να παραλάβει κάθε διαθέσιμο από τη δικογραφία στοιχείο και το ψηφιακό υλικό. Στις 10 ημέρες θα ορκιστεί και μετά 20 ημέρες από την ορκωμοσία του θα πρέπει να παραδώσει την έκθεσή του. Σε περίπτωση δε, που δεν προκύπτει από τα διαθέσιμα βίντεο αν η σαΐτα έφυγε από χέρι ή ταγάρι, το δικαστήριο διέταξε εναλλακτικά την αποτύπωση του χώρου σε σχεδιάγραμμα, από το οποίο να προκύπτει τόσο η πιθανή πορεία της φονικής σαΐτας όσο και η θέση όπου βρισκόταν ο Κ. Θεοδωρακάκης.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 6 σαϊτολόγοι, ο αντιδήμαρχος (τότε δημοτικός σύμβουλος) Νίκος Μπασακίδης, και μετά από συμπληρωματική δικογραφία και απόφαση συνεκδίκασης των δύο δικογραφιών, ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο τότε πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτομάχων Καλαμάτας εκείνη την περίοδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2020 από directNEWS.gr πηγή: eleftheriaonline.gr


Τελευταία Δικαστικά