Logo

Novartis: Ξεκινά η ανάκριση για τις ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου



 
 

Με τη λήψη καταθέσεων από πολιτικά πρόσωπα ξεκινά το Νοέμβριο η ανάκριση για τις ποινικές ευθύνες ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5 Νοεμβρίου έχει κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια αρεοπαγίτη, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στις 6 Νοεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ανάκριση που ξεκινά αφορά τη διερεύνηση οκτώ αδικημάτων με βάση την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το περασμένο καλοκαίρι, η οποία με τις ψήφους 177 βουλευτών ενέκρινε την πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.  Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη σχετική διαδικασία οι μόνοι που παρέμειναν στην αίθουσα της Βουλής για την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει χαρακτηρίσει τη  δίωξη σε βάρος του ως «πολιτική» και μάλιστα με εκδικητικό χαρακτήρα, κάνοντας λόγο για  «βρωμικό πόλεμο εναντίον του». 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά