Logo

Ναυτικό ατύχημα «Καλλιστώ»: Ο εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston



 
 

Τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston  για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια διέταξε ο εισαγγελέας Πειραιά, μετά το ναυτικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόννα κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».

Το περιστατικο σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:30 της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια Ψυττάλειας Πειραιά, εκτός ζώνης διαχωρισμού κυκλοφορίας, όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) Maersk Launceston, σημαίας Πορτογαλίας, συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», με 27μελές πλήρωμα. 

Από τη σφοδρή σύγκρουση, προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό πλοίο, ενώ δύο μέλη του πληρώματος του  «Καλλιστώ» τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, χωρίς, ευτυχώς, να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. 

Όσα μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού βρέθηκαν στη θάλασσα περισυλλέχθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού,

 Το ναρκοθηρευτικό του ΠΝ, στο οποίο παρέμεινε ο κυβερνήτης και άλλα μέλη του πληρώματος  προσδέθηκε από ρυμουλκά και παρότι είχε πάρει κλίση, είχε χάσει μεγάλο κομμάτι της πρύμνης του και πήρε νερά πριν κλειδωθούν τα στεγανά από τα αμπάρια, ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Maersk Launceston και ανακρίθηκε ο καπετάνιος του καθώς και όσοι βρίσκονταν στη γέφυρα την ώρα του ατυχήματος. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά