Logo

Τα... μυστήρια της Εισαγγελίας Κέρκυρας: Βρέθηκαν σε σπίτι οι περισσότερες από τις 502 "χαμένες" δικογραφίες



 
 

Πάνω από 400 δικογραφίες βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο χωριό Γαρούνα στην Κέρκυρα.  Ο εντοπισμός τους έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την υπόθεση της "εξαφανισης" 502 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα,  οι... αγνοούμενες δικογραφίες βρέθηκαν έπειτα από επιχείρηση την οποία συντόνιζε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δ. Λαμπίρης σε συνεργασία με τον εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας Κωνσταντίνο Κουκούτση αλλά και τον. Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σπίτι στο χωριό Γαρούνα ανήκει σε στενή επαφή δικαστικού λειτουργού και σε αυτό βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των "χαμένων" δικογραφιών. 

Όπως έγινε γνωστό, οι  δικογραφίες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας όπου γίνεται η καταγραφή και ο απαραίτητος έλεγχος.

Για την υπόθεση της "εξαφάνισης" των 502 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε διατάξει, τον περασμένο Ιούνιο,  προκαταρτική εξέταση.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε δώσει εντολή  να ανασυσταθούν οι φάκελοι όλων των υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα και τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της μέχρι πρότινος εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση, καθώς, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα,  τις 502 δικογραφίες που χάθηκαν, τις είχε χρεωθεί, για να τις επεξεργαστεί και να τις επιστρέψει στην υπηρεσία της.

Όταν είχε αποκαλυφθεί το θέμα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης. είχε δηλώσει ότι πολλές από τις υποθέσεις στις οποίες αφορούν οι δικογραφίες πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά