Logo

Νάξος: Εισαγγελική έρευνα για μετάδοση του Covid-19 μετά από προσκυνηματική εκδρομή



 
 

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση μετάδοσης του νέου κορονοϊού στη Νάξο, μετά την επιστροφή ταξιδιωτών που συμμετείχαν σε προσκυνηματική εκδρομή από το νησί στην Παναγία Μυρτιδιώτισα των Κυθήρων.

Όπως φαίνεται στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19 η Νάξος έχει πλέον «κοκκινίσει», βρίσκεται δηλαδή στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα naxostimes.gr, 53 άτομα συμμετείχαν στην εκδρομή, η οποία ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου για την Αθήνα, ώστε να παραλάβει κι άλλους πιστούς με προορισμό τα Κύθηρα.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή στη Νάξο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε, ενώ ορισμένοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε τεστ. Τοπικά μέσα μεταδίδουν πληροφορίες πως η εξάπλωση ξεκίνησε από άλλο εκδρομέα και όχι από τους ταξιδιώτες της Νάξου.

Από την πλευρά της η Μητρόπολη διαχώρισε τη θέση της ύστερα από τις αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι επισήμως δεν είχε χορηγηθεί άδεια για ομαδική εκδρομή αλλά προσωπική άδεια στον ιερέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2020 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά