Logo

Novartis: Κατέθεσε ο Ευ. Βενιζέλος για τυχόν ποινικές ευθύνες του Δ. Παπαγγελόπουλου



 
 

Στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου κατέθετε επί τρεις ώρες ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται για τυχόν παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα έχει αναφέρει στη μήνυση του, ότι δηλαδή  είχε ξεκινήσει η εξόντωση  κάποιων πολιτικών προσώπων ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στην Βουλή (2018).

Μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο  φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελειωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2020 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Δικαστικά