Logo

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για ανάρτηση στο Facebook του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλου



 
 

Στο εισαγγελικό στόχαστρο βρέθηκε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή μια ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση της τυχόν διάπραξης του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ειδικότερα, με παραγγελία του προς την εισαγγελέα, Κυριακή Κλιάμπα, ζητά τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί  εάν με την ανάρτησή του για τα rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μυλόπουλος τέλεσε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η υπόθεση διαβιβάσθηκε ήδη σε πταισματοδίκη προκειμένου να κληθούν μάρτυρες, καθώς και ο κ. Μυλόπουλος για ανωμοτί κατάθεση. 

Στην επίμαχη ανάρτηση, την  οποία στη συνέχεια απέσυρε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, ανέφερε ότι κάποια γνωστή του περίμενε για ώρες να κάνει το rapid test του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία και ότι, παρόλο που έφυγε άπραγη, την ειδοποίησαν αρμοδίως πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο ΕΟΔΥ ωστόσο διέψευσε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, επιφυλασσόμενος να κινηθεί νομικά εναντίον του, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μυλόπουλος διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι επρόκειτο για «μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε και τη δημοσιοποίησα με κάθε επιφύλαξη, όπως εξ αρχής δήλωσα, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της» και πως «αποδέχομαι το λάθος μου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά