Logo

«Φρένο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό για τις μάσκες στα σχολεία



 
 

Ανέβαλε προσωρινά τον έλεγχο του διαγωνισμού για την προμήθεια 2.570.000 μασκών (δύο μεγεθών) συνολικού ύψους 2.523.065 ευρώ για τα σχολεία της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.)  καθώς υπεβλήθησαν ελλιπή δικαιολογητικά.

Το Ε.Σ. θα συνεχίσει τον έλεγχο νομιμότητας του διαγωνισμού, όταν συμπληρωθεί ο φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η καθυστέρηση ελέγχου του διαγωνισμού δεν οφείλεται σε εκείνο, αλλά στο ότι δεν κατατέθηκαν όλα τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά.

Αφορμή για σχετική ανακοίνωση του Ε.Σ. είναι ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με το οποίο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπέδειξε ως υπαίτιο για την καθυστέρηση το εν λόγω δικαστήριο.

Το Ε.Σ. στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.ά., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2020 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταία Δικαστικά