Logo

Προφυλακίστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος- “βαποράκι” ηρωίνης στις φυλακές Κορυδαλλού



 
 

Το δρόμο για την φυλακή αλλά μέσα σε κελί, πήρε σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη με ναρκωτικά τα οποία θα εισήγαγε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο φύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη, ενώ επιχειρούσε να εισάγει ηρωίνη και κάνναβη στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι και στο όχημα του δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες κάνναβης 810 γραμμαρίων, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και δέκα φυσίγγια, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, κινητό του τηλέφωνο και 38.760 ευρώ.
Ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, απολογήθηκε σε Τακτικό Ανακριτή Πειραιά ο οποίος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, διέταξε την προφυλάκιση του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ομολόγησε την πράξη του, ενώ κατονόμασε τους παραλήπτες των ναρκωτικών οι οποίοι είναι συγκατηγορούμενοι του.
 Στους συγκρατηγορούμενους του που είναι ήδη κρατούμενοι επιβλήθηκε οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής όπου θα διαμένουν μετά την αποφυλάκισή τους,καθώς κα τηςι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπέβαλε αίτημα Ποινικής Διαπραγμάτευσης

Μετά την προφυλάκιση του ο σωφρονιστικός υπάλληλος υπέβαλε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά αίτημα Ποινικής Διαπραγμάτευσης, διαδικασία η οποία προβλέπεται από το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Αν ο κατηγορούμενος συμφωνήσει με τον Εισαγγελέα Εφετών, για την ποινή συντάσσεται πρακτικό διαπραγμάτευσης στο οποίο περιέχεται η ομολογία και η συμφωνηθείσα ποινή. Το ύψος της ποινής ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 303 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Εφόσον συμφωνήσει με τη διαδικασία ο Εισαγγελέας Εφετών, σε πέντε μέρες από τη σύνταξη του πρακτικού η υπόθεση εισάγεται στο ακροατήριο. Το δικαστήριο κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο και επιβάλλει ποινή, η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της συμφωνηθείσας.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται αίτημα Ποινικής Διαπραγμάτευσης στα δικαστήρια του Πειραιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά