Logo

Σκάνδαλο Novartis: Χωρίς δικαίωμα ερωτήσεων η εισαγγελέας Β.Θεοδώρου - Καταθέτουν Βενιζέλος και Λοβέρδος



 
 

Η εισαγγελέας, Βασιλική Θεοδώρου δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων στο πλαίσιο της ανάκρισης για το σκάνδαλο της Novartis από τον ανακριτιτή του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών 

Αυτό έκρινε με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου  περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά το σκάνδαλο της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, 

Όταν είχε ανακύψει το εν λόγω ζήτημα η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Β. Θεοδώρου είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελεύς σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το εν λόγω βούλευμά του αποφάνθηκε με οριακή πλειοψηφία  3-2 ότι ο εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, αλλά έχει υποχρέωση να παρίσταται.

Με την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος «ξεμπλοκάρισε» η όλη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων που είχε ανασταλεί μέχρι να αποφανθεί επί του ζητήματος το Δικαστικό Συμβούλιο.

Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει ενώπιον της αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει η ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά