Logo

Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας



 
 

Ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, κατέθεσε την Τρίτη επί 11 ώρες στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Novartis που διεξάγεται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Στουρνάρας,  είναι ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καθώς το όνομα του αναφέρθηκε στις καταθέσεις δυο προστατευόμενων μαρτύρων.

Ωστόσο, από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ποινικής εμπλοκής στην υπόθεση του κεντρικού τραπεζίτη με αποτέλεσμα το σκέλος της έρευνας που τον αφορούσε να αρχειοθετηθεί. 

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας είχε στραφεί εναντίον των  προστατευόμενων μαρτύρων καταθέτοντας μήνυση σε βάρος τους  για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σημειώνεται, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι το πέμπτο κατά σειρά πολιτικό πρόσωπο, που καταθέτη για την υπόθεση μετά τους Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται στην ανακρίτρια να καταθέσει και ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά