Logo

Ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη



 
 

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Παρασκευή μετά τις απολογίες τους οι οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, που είχε δεχτεί «παρέμβαση» στο γραφείο του από 15 άτομα στα τέλη Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις απολογίες τους όλοι αρνήθηκαν τα αδικήματα της  εγκληματικής οργάνωης, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας, της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που τους αποδίδονται. 

Ειδικότερα, κατά τις απολογίες τους στον 31ο τακτικό ανακριτή φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση και ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους   δεν στοιχειοθετούνται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα επέβαλε στους τέσσερις εκ των κατηγορουμένων τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ και της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα και τους άφησε ελεύθερους.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους..

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη, από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων και ανάρτησαν σχετική φωτογραφία σε μεσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να κάνει το γύρω του διαδικτύου.

Παράλληλα, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ στο γραφείο του πρύτανη. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει λίγες ώρες μετά το συμβάν η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά