Logo

Προσφυγή στο ΣτΕ από δικηγόρο για τα μέτρα κατά του κορονοϊού



 
 

Προσφυγή υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, στρεφόμενος κατά των αυξηημένων περιοριστικών μέτρων.

Μετά το ταξίδι στο Παρίσι, γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πήρε το δρόμο για το ΣτΕ διαμαρτυρόμενος για τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κυρίως για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση της 7ης Ιανουαρίου.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος  πρόκειται για μία ανυπόστατη ΚΥΑ, λόγω του ότι η δημοσίευση της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8 Ιανουαρίου.

Συνεπώς, ισχυρίζεται, ότι  υπήρξε νομοθετικό κενό το χρονικό διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 13.00 το μεσημέρι, τη δημοσίευσής της. Με το σκεπτικό αυτό, ζητεί με την προσφυγή του να «παγώσει», να ανασταλεί αλλά και να ακυρωθεί η σχετική ΚΥΑ, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

Ο δικηγόρος επισημαίνει στην προσφυγή του ότι αφορμή για την προσφυγή του δικηγόρου, ήταν το ταξίδι που έκανε αεροπορικώς στο Παρίσι για επαγγελματικούς, όπως λέει, λόγους στις 6 Ιανουαρίου, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δύο ημέρες μετά.  Κατά την άφιξή του, υποστηρίζει,  δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ΄  οίκον περιορισμό 7 ημερών και  ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε  υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο δικηγόρος φοβάται ότι μπορεί να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς δεν τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό μετά την επιστροφή του στη χώρα μας, ενώ ισχυρίζεται ότι λόγω του νέου αυξημένου λοκντάουν,  αναγκάστηκε προκειμένου να πάει στην Σύρο για να παραστεί σε δικαστήριο και  να γυρίσει  στην Αθήνα,  με μισθωμένο  ιδιωτικό ελικόπτερο (τύπου EC 120).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά