Logo

Βόλος: Δίωξη για κακούργημα σε 30χρονο που φέρεται να βίασε ανήλικη με νοητική αναπηρία



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε την Τετάρτη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση σε γενετήσια πράξη»  σε βάρος 30χρονου άνδρα, μετά από σχετική καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας 15χρονης κοπέλας στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς της έφηβης, η οποία έχει μερική  νοητική αναπηρία, γνώρισε τον 30χρονο κατηγορούμενο, αλβανικής υπηκοότητας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Τρίτη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 15χρονη  ύστερα από πρόσκλησή του 30χρονου, πήγε σπίτι του. Τότε εκείνος φέρεται να ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέλησή της και εκμεταλλευόμενος τη διανοητική της κατάσταση.

Μόλις η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της, είπε στους γονείς της τί είχε συμβεί και εκείνοι άμεσα κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε και συνέλαβε τον 30χρονο την Τρίτη  το βράδυ. 

Την Τετάρτη ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέαυπηρεσίας που του  άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση, σε γενετήσια πράξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ – στο μεταξύ – παραμένει κρατούμενος.

Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο ισχυρισμός του είναι, αφενός ότι δεν προχώρησαν σε σεξουαλική πράξη, αφετέρου ότι δεν γνώριζε πως η κοπέλα είχε νοητική στέρηση..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά