Logo

Τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνοι των ταμείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε απολογία για τα δάνεια στα κόμματα



 
 

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών στην ανάκριση για την υπόθεση των δανείων στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική χρηματοδότησή τους κατά τη χρονική περίοδο  2005-2011..

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς , Βασιλικής  Μπράτη, αναμένεται να περάσουν τις προσεχείς ημέρες πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων τραπεζκά στελέχη και υπεύθυνοι των ταμείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά την επίδικη περίοδο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κλήσεις σε απολογία που έχει στείλει  η κ. Μπράτη προς τα στελέχη των τραπεζών αφορούν το αδίκημα της απιστίας, Επίσης, οι κλήσεις που έχει στείελει η ανακρίτρια στους υπεύθυνους των ταμείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφορούν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. 

Υπενθυμίζεται, ότι την άσκηση της ποινικής δίωξης είχε παραγγείλει η  Οικονομική Εισαγγελία. Λόγω αλλαγής όμως του νομοθετικού πλαισίου που προβλέπει ως προϋπόθεση για την ποινική δίωξη την υποβολή έγκλησης από τα πιστωτικά ιδρύματα και με δεδομένη την απουσία ΄της έγκλησης  η υπόθεση έκλεισε. 

Ωστόσο, ακολούθησε η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας,, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη  σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα και επέστρεψε τον φάκελο στην ανακρίτρια που προχώρησε στην κλήση των κατηγορουμένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ  σύντομα αναμένεται απόφαση για το θέμα αυτό από τον Άρειο Πάγο, μετά την αναίρεση που έχει ασκηθεί κατά βουλευμάτων με τα οποία έχει κριθεί συνταγματική η επίμαχη διάταξη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά