Logo

Ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι για τον θάνατο των ασθενών»



 
 

Ο Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος, απολογήθηκε την Πέμπτη συμπληρωματικά στον 1ο τακτικό ανακριτή.

Η συμπληρωματική του απολογία είχε να κάνει με 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα, καθώς και με 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται πλέον, με βάση νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχει συλλέξει σε βάρος του ο ανακριτής.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την εμπλοκή άλλων προσώπων στη δράση του, ισχυριζόμενος ότι παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του οι οποίοι, όπως είπε, είναι αθώοι.

 «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή.

Ο κατηγορούμενος, που εμφανιζόταν ως  «Δόκτωρ Κόντος», δέχθηκε ότι  εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός, αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους κατά την κατηγορία, έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια.

Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε στον ανακριτή:: «Παρίστανα τον γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά