Logo

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες



 
 

Στη Βουλή διαβιβάζει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σιμιτζόγλου τη δικογραφία για τοις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σε βάρος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, για τον ρόλο του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή αφού είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργώ γι΄αυτό και ο εισαγγελέας δεν έχει κάνει αξιολόγηση των ισχυρισμών του μηνυτή..

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, μιλώντας για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα ο Νίκος Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Τον κατηγορεί συγκεκριμένα για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυσης συναγωνισμού, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Από τη βασιμότητα ή μη των ισχυρισμών του Χ. Καλογρίτσα και των στοιχείων που επικαλείται θα εξαρτηθεί αν η Βουλή θα ξεκινήσει έρευνα μέσω Εξεταστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρείας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά