Logo

Κως: Καταδίκασαν σε ισόβια για δολοφονία… λάθος άνθρωπο



 
 

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση της δολοφονίας με μαχαίρι της 43χρονης συντρόφου του που ήταν μητέρα τριών παιδιών, τον Ιούλιο του 2014 στην περιοχή Πλατάνι της Κω.

Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας 52χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει το έγκλημα στην προανακριτική του απολογία μετά από άσκηση αστυνομικής βίας.

Στο Δικαστήριο όμως τον Ιούνιο του 2015 υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα αφού το χρόνο της διάπραξής του αυτός εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο-παρασκευαστήριο που βρισκόταν στην ίδια περιοχή. Το άλλοθί του μάλιστα επιβεβαίωσε ο εργοδότης του αλλά και οι υπάλληλοι του καταστήματος. Επίσης στο χώρο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα δεν είχαν βρεθεί δικά του αποτυπώματα.

Παρά την ανυπαρξία των στοιχείων ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όμως τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή.

Όταν ήρθαν στο φως τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ αποδείχθηκε ότι είχε καταδικαστεί για φόνο λάθος άνθρωπος αφού τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί μέσα στο μπάνιο δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης ανήκουν σε Πακιστανό ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην ίδια πολυκατοικία,

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 52χρονβος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά