Logo

Κορονοϊός: «Παγώνουν» από το ΣτΕ τα πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων



 
 

Σε πιλοτικές δίκες θα κριθούν από το ΣτΕ οι προσφυγές πολιτών για το πρόστιμο των 300 ευρώ που τους επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ επειδή παραβίασαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μέχρι το Ανώτατο το Ακυρωτικό Δικαστήριο κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του μέτρου τα πρόστιμα για όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη “παγώνουν”.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει 46 πολίτες από τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα πρόστιμα που κόπηκαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά την προσφυγή τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης με την οποία ζήτησαν την ακύρωση των εν λόγω προστίμων αλλά και τις αντιρρήσεις τους οι οποίες απορρίφθηκαν, οι προσφεύγοντες στράφηκαν στο ΣτΕ, επικαλούμενοι ότι ανάλογες αιτήσεις εκκρεμούν και σε άλλες πόλεις, όπως σε Ηράκλειο, Τρίκαλα και Κέρκυρα.

Στις αιτήσεις ακυρότητας οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι τίθενται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως είναι εάν η απαγορευτική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκδόθηκε κατ΄ επιταγή της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι νόμιμη και παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις δημόσιες συναθροίσεις και την αρχή της αναλογικότητας.

Έτσι, το λόγο έχει πλέον το ΣτΕ, που θα κρίνει ουσιαστικά το τι μέλλει γενέσθαι σε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν για το θέμα αυτό στη Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2021 από directNΕWS.gr


Τελευταία Δικαστικά