Logo

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια ως πρωτοδίκως για τους κατηγορούμενους πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, Παναγιώτης Αθανασίου πρότεινε στο δικαστήριο να καταδικαστούν ως πρωτοδίκως οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2017.

Όπως επισήμανε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό δεν άλλαξε κάποιο δεδομένο στην υπόθεση σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο και για το λόγο αυτό ζήτησε να μην αλλάξει στο ελάχιστο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας και στους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. 

 'Οπως είπε ο εισαγγελέας μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται πρόσωπα αλβανικής καταγωγής τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην αποκαλούμενη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού, με το φόνο του τόσο άδικα χαμένου δικηγόρου, να ερευνάται από τις δικαστικές αρχές σε συνδυασμό με τη συνολική της δράση.

Μάλιστα, στο δικαστήριο έχει κατατεθεί πως η  δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελούσε ένα «μήνυμα» προς τον τότε πελάτη του δικηγόρου, Άρη Φλώρο, προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό των μελών της «μαφίας των φυλακών".

Μετά την εισαγγελική αγόρευση ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής,  Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά