Logo

Όλη η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά της ΚΥΑ που αναστέλλει τη λειτουργία των δικαστηρίων [έγγραφο]



 
 

“H προσβαλλόμενη απόφαση ουσιαστικά μας απαγορεύει να ασκήσουμε την κορωνίδα του δικηγορικού μας λειτουργήματος, ήτοι την παράσταση ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων. Ως εκ τούτου, πλήττει κατά τρόπο άμεσο, προσωπικό και ενεστώτα κάθε δικηγορικό λειτουργό, θίγοντας αφενός την επαγγελματική μας ελευθερία κατά το άρθρο 5.1 Σ, αφετέρου την ίδια τη Δικαιοσύνη, όπως αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρα 8, 20.187επ. Σ), της οποίας είμαστε συλλειτουργοί”. 

Τα  παραπάνω αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι της χώρας σε αίτηση που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν την ακύρωση της ΚΥΑ για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

Είχε προηγηθεί η από 13.2.2021 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής και την Τρίτη 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων-μέλη της κατέθεσαν αίτηση για την ακύρωση της νέας ΚΥΑ κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας.

Στην αίτηση ακύρωσης επισημαίνεται ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ πλήττει ουσιωδώς το συνταγματικό δικαίωμα στην απονομή δικαιοσύνης και ειδικότερα το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία. Επιπλέον τονίζεται ότι η ΚΥΑ παραβιάζει μία σειρά συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών. 

Διαβάστε  όλη την αίτηση ακύρωσης

 

Εναλλακτικά διαβάστε όλη την αίτηση ακύρωσης εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά