Logo

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δράστες



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους αλβανικής καταγωγής δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το θύμα δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017 από δύο δράστες (Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και Αλεξάντερ Μάτα) μετά από εντολή που είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο βαρυποινίτης Κλόντιαν Λεκοτσάι.

Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον επίσης αλβανικής καταγωγής Όλντι Ντούλτσε, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Ο Ντούλτσε έχει καταδικαστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικαηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, σε ποινή κάθειρξης 23 ετών ενώ ως ηθικός αυτουργός στην ίδια υπόθεση κατηγορείται ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινεί κάθειρξης 13 ετών.

Μετά το τέλος της "δίκης Ζαφειρόπουλου", ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θεόδωρος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «3,5 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών».

«Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά