Logo

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας για τις αναφορές κατά των δικαστών [βίντεο]



 
 

Τρεις αναφορές θέλησε να καταθέσει στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη το πρωί ο Αλέξης Κούγιας, σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν το θέμα του εντάλματος σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή.

Η Γραμματεία (πρωτόκολλο) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ωστόσο αρνήθηκε να παραλάβει τις αναφορές του καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά (ΕΛΤΑ) ή μέσω Courier, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία (COVID-19). Παράλληλα όπως επισημάνθηκε στον Αλ. Κούγια από την πλευρά της Εισαγγελίας ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές κ.λπ. αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Ο δικηγόρος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Ο Αλ. Κούγιας πρόσθεσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Στη συνέχεια μετέβη στην Τρίπολη όπου συναντήθηκε με τον εντολέα του ο οποίος χαρακτήρισε τις ενέργειες του δικηγόρου του - όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κούγιας - βγαίνοντας από τη φυλακή ως «αποτελεσματικές».

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά