Logo

Άσκηση δίωξης για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό  σε βάρος του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέασης που διενεργήθηκε για τη  μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού από τον 38χρονο Δημήτρη Άνθη, ο οποίος υποστηρίζει ότι το αδίκημα του βιασμού του διαπράχθηκε το 2006.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση, κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου και ο γνωστός ηθοποιός που παρείχε εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) με τις οποίες φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». 

Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν γρήγορα για την ολοκλήρωση της έρευνας γύρω από τη μήνυση του 38χρονου, καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους επίκειται η παραγραφή του αδικήματος.

Σύμφωνα με τον μηνυτή η συνέντευξη του Νίκου Σ., που με την μαρτυρία του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ήταν αυτή που τον οδήγησε να αναγνωρίσει τον ηθοποιό ως δράστη του βιασμού του.

Ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι ακούγοντας τις περιγραφές για βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», υποστήριξε σε συνέντευξη του ο μηνυτής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά