Logo

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο στόχαστρο οι επικοινωνίες του στα social media - Αίτημα για άρση απορρήτου



 
 

Στο στόχαστρο των αρχών τίθενται τα social media του Δημήτρη Λιγνάδη κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο Γεώργιος Βλάχος, δικηγόρος του τρίτου μηνυτή του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Συγκεκριμένα, ο  κ. Βλάχος εκπροσωπώντας τον εντολέα του υπέβαλε αίτημα για άρση απορρήτου των επικοινωνιών στα social media του κατηγορουμένου.

Το άνοιγμα των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη μέσω facebook, messenger και Instagram δεν αποκλείεται να εισφέρει στοιχεία για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. 

Στην περίπτωση που οι δικαστικές αρχές κάνουν δεκτό το αίτημα για άνοιγμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη (με βούλευμα που θα εκδώσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο) .τότε θα πρέπει  να σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με αδικήματα σε  βαθμό κακουργήματος. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 19η Τακτική ανακρίτρια, που διεξάγει τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του  Δημήτρη Λιγνάδη, για βιασμό κατά συρροή έχει ζητήσει από το Τμήμα Εξέτασης και Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ να εξετάσει εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα που εντόπισε η έρευνα των αρχών στο σπίτι και το υπόγειο του Δημήτρη Λιγνάδη. Η υπηρεσία αυτή της ΕΛ.ΑΣ θα διενεργήσει εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να ανευρεθούν τυχόν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο των καταγγελιών των μηνυτών σε βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού. 

Αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των επικοινωνιών του Δ. Λιγνάδη στα social media, αφού αρθεί το απόρρητο, δεν έχει το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στη ΓΑΔΑ  κατέθεσε ο  μηνυτής

Στο μεταξύ την Τρίτη  κατέθεσε στη ΓΑΔΑ ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος  επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσής του που αναφέρεται και σε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα που είχε στο σπίτι του ο Δημήτρης Λινάδης.

Ο μηνυτης κάνει λόγο  για «πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση»!

«Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στο υπολογιστή, άνοιξε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, το οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο, και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση.

Ο μεσήλικας πρωταγωνιστής έφερε στη βάση των γεννητικών του οργάνων, γύρω από το πέος και κάτω από τους όρχεις, έναν μεταλλικό κρίκο. Στο πάτωμα, δίπλα στο τραπέζι, ήταν μία μεγάλη τσάντα. Την άνοιξε και άρχισε να βγάζει από μέσα και να μου επιδεικνύει διάφορα ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους και μεγέθους. Μετά άνοιξε και μια άλλη, μικρότερη τσάντα, που επίσης ανασήκωσε από το πάτωμα και ανοίγοντάς την μου επέδειξε μία συσκευή με καλώδια, εξηγώντας μου, ότι είναι βοήθημα για ιδιαίτερα σκληρά σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια».

Μου ανέφερε, ότι υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος, που βρίσκεται στη περιοχή των Πατησίων, ονομάζεται «Αριάδνη», αν θυμάμαι καλά, ή κάτι παρόμοιο, που ενοικιάζεται με την ώρα και στον οποίο συναντώνται περιστασιακά άτομα σε τέτοιου είδους σαδομαζοχιστικές πρακτικές. Όντας ίδιος ετεροφυλόφιλος ως προς τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως και αμηχανία από το γεγονός, ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης, εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστό του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του…» ανέφερε χαρακτηριστικά στη μήνυσή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά